aA
Kaip pranešė JKD vienas steigėjų, Moderniųjų krikščionių demokratų bloko (MKDB) narys parlamentaras Vytautas Bogušis, konferencijos dalyviai panaikino statuto nuostatą, kad JKD vadovybės nariai privalo būti LKDP nariais. Taip pat panaikinta nuostata, kad JKD turi būti propaguoti LKDP.

"Motininių saitų nebeliko", BNS korespondentui sakė V. Bogušis.

Anot jo, taip atsitiko, nes JKD nariai "pasijuto apleisti ir LKDP nereikalingi".

Anot JKD tarybos nario Andriaus Navicko pranešimo, konferencijos dalyviai absoliučia balsų dauguma naujai kadencijai perrinko buvusį JKD pirmininką Artūrą Vazbį. Jis yra UR ministro Algirdo Saudargo patarėjas ir MKDB organizacinio komiteto narys. Kitas kandidatas rinkimuose buvo Paulius Milčius, kuris dirba MKDB nario, Seimo pirmininko pavadotojo Felikso Palubinsko sekretoriate.

Konferencijoje priimta rezoliucija, kurioje teigiama, kad "dabartiniai sunkumai, kuriuos išgyvena krikščioniškoji demokratija Lietuvoje, yra jos naujo kelio pradžia".

"Tvirtai tikime, kad šiandien išblaškytos krikščionių demokratų politinės jėgos sugebės rasti valios ir ryžto susiburti į stiprią tradicinę ir europietišką politinę srovę", sakoma rezoliucijoje.

Manoma, kad JKD sprendimas atsiriboti nuo LKDP gali turėti neigiamos įtakos šios partijos įvaizdžiui.

Pastaruoju metu ryškėja priešprieša tarp LKDP konservatyviojo sparno ir partijos "modernistų", susibūrusių į MKDB ir Moderniųjų krikščionių demokratų frakciją Seime.

Konservatyviojo sparno atstovai propaguoja tradicines krikščionių demokratų vertybes, artimesnius santykius su bažnyčia. "Modernistai" teigia norį padaryti partiją atviresnę, patrauklesnę rinkėjams.

Visuomeninė organizacija "Jaunieji krikščionys demokratai" turi 26 skyrius, kuriems priklauso 500 narių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.