aA
Protestuose su Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės šalininkais dalyvaujantis Darius Kuolys traukiasi iš Pilietinės visuomenės instituto direktoriaus pareigų. Instituto valdybos nariams birželio pradžioje jis įteikė atsistatydinimo pareiškimą, tačiau formalus sprendimas dėl jo atleidimo dar nėra priimtas. Tai DELFI patvirtino keletas Pilietinės visuomenės instituto valdybos narių.
D.Kuolys traukiasi iš Pilietinės visuomenės instituto direktoriaus pareigų
Spaudos konferencija S. Daukanto aikštėje
© DELFI / Tomas Vinickas

„D.Kuolys visiems valdybos nariams išsiuntinėjo atsistatydinimo raštą, bet valdyba dar nebuvo dėl to susirinkusi“, - sakė vienas instituto valdybos narys.

Pagal Viešųjų įstaigų įstatymą, viešosios įstaigos direktorių skiria ir atleidžia visuotinis dalininkų susirinkimas.

Neoficialiomis žiniomis, vietoje savęs, Pilietinės visuomenės instituto direktore D. Kuolys pasiūlė skirti šio instituto projektų koordinatorę Ievą Petronytę.

Pats D. Kuolys apie savo traukimąsi iš Pilietinės visuomenės instituto vadovo pareigų informacijos nepateikia.

„Aš jūsų kolegoms jau sakiau, kurie skambinėjo, kad apie sprendimus pranešiu viešai ir sąžiningai. O gandai yra skleidžiami. Ir jūs prisidedate, ir jūsų kolegos, tai čia jūsų darbas toks. Aš sakiau, kad aš gandų nekomentuoju. Jūsų agresyvumą suprantu, jis šiandien toks, ateis padoresni laikai ir jaunos mergaitės tikrai elgsis daug padoriau“, - DELFI teigė D. Kuolys.

Registrų centro duomenimis, D. Kuolys vis dar oficialiai yra Pilietinės visuomenės instituto direktorius, tačiau šis institutas Registrų centrui nepateikė jokių duomenų nuo 2004 m. Beje, nuo praėjusių metų lapkričio įsigaliojo Viešųjų įstaigų įstatymo pataisos, pagal kurias tokios įstaigos vadovas privalo pateikti praėjusių finansinių metų veiklos ataskaitą. Tokia ataskaita turi būti pateikta eiliniam visuotiniam dalininkų susirinkimui bei Juridinių asmenų registrui.

Kaip DELFI teigė Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius, Pilietinės visuomenės institutas praėjusių finansinių metų veiklos ataskaitos nėra pateikęs, nors turėjo tą padaryti gegužę. Už dokumentų nepateikimą viešosios įstaigos vadovui gali grėsti bauda nuo 1 tūkst. iki 10 tūkst. Lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.