aA
Lenkijos specialiųjų tarnybų koordinatorius Januszo Palubickio (Janušo Palubickio) kaltinimas Rusijai, kad ši Lenkijoje plėtoja aktyvią šnipinėjimo veiklą, lenkų politikams padarė sprogusios bombos įspūdį.
Ketvirtadienį spaudos konferencijoje J.Palubickis įspėjo, kad "jeigu Rusijos žvalgyba nebaigs šnipinėti, tai Lenkijos vyriausybė imsis "atitinkamų žingsnių".

J.Palubickio nuomone, "Rusija nereaguoja į Lenkijos įspėjamuosius signalus: praėjusiais metais buvo areštuoti trys rusų šnipai, o šiais metais už panašią veiklą išsiųsti 9 rusų diplomatai".

Nusistebėjimą Lenkijos specialiųjų tarnybų koordinatoriaus pareiškimu išreiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Bronislawas Geremekas (Bronislavas Geremekas), kuris "prisipažino, jog nieko nežino apie naujus rusų šnipus" ir išreiškė viltį, kad "klausimas bus išspręstas".

Ministras pabrėžė, kad už Lenkijos užsienio politiką atsakingas jis, o ne J.Palubickis.

Komentuodamas koordinatoriaus pareiškimą laikraštis "Gazeta Wyborcza" rašo, jog "ministras, kuris tikisi išgąsdinti šnipus įspėjimais, yra ne tik naivus, bet ir pavojingas, nes savavališkai siekia pabloginti Lenkijos ir Rusijos santykius".

Skandalai dėl Rusijos šnipų veiklos ėmė krėsti Lenkiją nuo pat 1989 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.