aA
Stepheno Kingo apsakymas "Riding the Bullet", prieš dvi savaites išleistas kaip elektroninė knyga, susilaukė dar didesnio populiarumo nei tikėtasi. Nors daugelis interneto vartotojų atsisiuntė šią knygą, kai kurie nemokėjo daugumos svetainių imto maždaug 10 litų mokesčio ir siuntėsi piratines kopijas, greitai paplitusias internete.
Vienos iš knygos platintojų bendrovės "Glassbook" prezidentas Lenas Kawellas patvirtino, jog kompiuterių piratai iš tiesų nulaužė šifravimo technologiją, saugojusią knygą nuo autorines teises pažeidžiančių veiksmų.

Neužšifruotos apsakymo versijos PDF formatu greitai pasklido po keletą interneto svetainių, kurios, tiesa, jau yra uždarytos. Tačiau rasti piratines kopijas naujienų grupėse vis dar galima be vargo.

L. Kawello teigimu, iš tikrųjų nėra nepažeidžiamos apsaugos. "Neįmanoma jos padaryti kartu ir nepažeidžiama, ir įmanoma naudoti", sakė jis.

Nors finansiniai nuostoliai dėl apsakymo piratavimo nebus dideli - jo nemokamas kopijas galima parsisiųsti daugelyje elektroninės prekybos svetainių - susirūpinimą kelia tai, kad po šio atvejo leidėjai ir autoriai neprarastų pasitikėjimo šia technologija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.