aA
Rusijos užsienio žvalgybos tarnyba atsisako komentuoti Estijos sprendimą išsiųsti iš šalies du Rusijos diplomatus už "veiklą, nesuderinamą su jų statusu".
Kaip pareiškė ketvirtadienį agentūrai "Interfax" Užsienio žvalgybos tarnybos pareigūnai, "remdamasi visų pasaulio žvalgybų parktika, UŽT nekomentuoja to, ar koks nors asmuos susijęs su jos veikla".

Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Vyriausioji žvalgybos valdyba taip pat atsisakė kokių nors komentarų.

Remiantis ketvirtadienį Maskvoje išplatintu Rusijos URM pareiškimu, Estija apkaltino du Rusijos diplomatus "veikla, nesuderinama su jų statusu ir pasiūlė per 48 valandas palikti Estiją".

Kaip atsakomoji priemonė iš Rusijos išsiunčiami per 48 valandas du Estijos diplomatai, kurių veikla nesuderinama su jų diplomatiniu statusu. Tai ketvirtadienį buvo pareikšta Estijos ambasadoriui, iškviestam į Rusijos URM.

Kaltinimus Rusijos diplomatams Maskva visiškai atmetė "kaip nepagrįstus". Tai provokacija, kuri smarkiai pakenks Rusijos ir Estijos santykiams, pabrėžė Rusijos URM.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.