aA
Viena Norvegijos mobiliojo interneto kompanija trečiadienį pranešė, kad kai kurie “Nokia” mobilieji telefonai, gavę tam tikro teksto trumpąją žinutė, gali laikinai “pakibti”. Tai parodo, kad mobiliojo ryšio įrenginiai gali susidurti su panašiomis virusų atakoms, kurios pasitaikė asmeniniuose kompiuteriuose per pastaruosius metus. Gegužės mėnesį milijonus kompiuterių buvo užpuolęs “Love Bug” virusas.
“Nokia” – didžiausia mobiliųjų telefonų gamintoja pasaulyje, teigė dar nemačiusi Norvegijos mobiliojo interneto paslaugų firmos “Web2Wap” pastebėjimo įrodymų, tačiau pranešė būtinai pasidomėsianti.

Kompanijos “Web2Wap” vadovas Bjornas Viksundas Norvegijoje pranešė, kad bandydami mobiliojo interneto ryšio įrenginius, technikai aptiko klaidą, kuomet tam tikra trumpa tekstinė žinutė, nusiųsta į kai kuriuos “Nokia” telefonus, gali laikinai juos sustabdyti.

Saugumo programinę įrangą gaminanti korporacija “F-Secure” pranešė, kad mobiliojo ryšio virusai atsirado dar seniau, kuomet toks virusas kaip “VBS/Timofonica” buvo pasklidęs birželio mėnesį, siunčiant “SMS” žinutes į atsitiktiniu būdu parinktus mobiliojo ryšio telefonų numerius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.