aA
Rusijos generalinė prokuratūra atsisakė išduoti Latvijai du Maskvoje sulaikytus jaunuolius, kuriuos šios Baltijos respublikos teisėsaugos institucijos kaltina davus melagingus patodymus skandalingojoje "pedofilijos byloje".
Tirdama šią bylą, Latvijos prokuratūra padarė išvadą, kad Jurijus Lazarevas ir Ruslanas Baliuckis, dabar esantys Rusijoje, sąmoningai davė melagingus parodymus prieš kai kuriuos žinomus šalies politikus.

Kaip BNS trečiadienį pranešė Rusijos generalinė prokuratūra, Latvijos generalinis prokuroras buvo oficialiai informuotas, jog "patenkinti jo prašymą išduoti J. Lazarevą ir R. Baliuckį yra neįmanoma, nes jiems inkriminuojami veiksmai - melagingų parodymų davimas ir valdžios atstovų įžeidimas - nepriskiriami sunkių nusikaltimų kategorijai ir negali būti baudžiami laisvės atėmimu".

Latvijos ir Rusijos dvišalė sutartis numato galimybę išduoti asmenis už įvykdytą nusikaltimą, kuris baudžiamas laisvės atėmimu ilgesniam nei metų laikotarpiui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.