aA
Kinų Tautos Išlaisvinimo Armijos kariai leisdavo savo laisvalaikį studijuodami Mao citatas, jei tik neidavo į papildomas rankinių granatų pratybas.
Dabar nauji kariuomenės šauktiniai daug mieliau mobiliu telefonu kalbasi su tėvais, flirtuoja su merginomis ar išpliurpia karines paslaptis savo draugams.

Vienas iš svarbiausių Kinijoje Nanjing karinis regionas netgi išleido skubų kreipimąsi į tėvus, ragindamas atžaloms neįdėti mobilaus telefono, kai šie išleidžiami į armiją.

Jis perspėja, kad lengvas priėjimas prie telefono gundys “svetimus klausinėti to, ko nedera, o kareivius - sakyti tai, ko jie neturėtų,” pažeidžiant karinį saugumą.

Iki paskutiniais metais vykusių ekonominių reformų, griežta kariuomenės disciplina buvo laikoma keliu į turtingesnį gyvenimą. Tuomet visai stovyklai teko tik vienas telefonas ir tas pats naudojamas tik ypatingais atvejais. Dabar jauni kariai pripranta prie patogesnio gyvenimo būdo.

Visuotinis mobilių telefonų uždraudimas, deja, ignoruojamas. Kariai, baigiantys karinę tarnybą, parduoda savo telefonus naujokams. Dabar taisyklės bus labai sugriežtintos: joks karys negalės turėti mobilaus telefono be vado sutikimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.