aA
Didelės liūtys ir pūgos šeštadienį užgriuvo Jungtinių Valstijų Kalifornijos valstiją, kurioje vėliau prasidėjo potvyniai ir purvo nuošliaužos. Dėl tokių oro sąlygų sutriko automobilių eismas tarp pietinės valstijos dalies ir jos sostinės San Francisko, taip pat Siera Nevados kalnų. Tačiau, laimei, kol kas apie žmonių aukas nepranešama.
Sinoptikai prognozuoja, kad Siera Nevados kalnų šiaurinėje dalyje iki antradienio turėtų iškristi iki 2,4 m sniego. Vėjo gūsiai ant kai kurių viršukalnių pasiekė 257 km per valandą greitį.

Šeštadienio rytą dėl gausiai iškritusio sniego šimtai automobilių užstrigo keliuose San Bernardino nacionaliniame miške, esančiame į rytus nuo Los Andželo.

Anot meteorologų prognozių, savaitgalį prie Los Andželo turėtų iškristi nuo 15 iki 20 cm lietaus.

Iš Aliaskos atslinkusi audra Kalifornijoje turėtų nuslūgti tiktai pirmadienį. Visoje šalyje jau kelios dienos tęsiasi didelės liūtys ir pūgos. Vakarų Virdžinijoje ir Sinsinatyje iš krantų išsiliejo Ohajo upė. Dėl to daugelyje vietų nutrūko elektros energijos tiekimas, šimtai gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

49 iš 88 apygardų Ohajo valstijos gubernatorius paskelbė nepaprastąją padėtį. Šeštadienį valstijoje be elektros liko apie 100 tūkst. gyventojų. Elektros energiją tiekiančios kompanijos energijos tiekimą tikisi atnaujinti iki sekmadienio vakaro.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.