aA
Vakarų Škotijos pakrantėje šeštadienį smarkaus vėjo genamas keltas užplaukė ant seklumos, tačiau nė vienas iš 100 jame buvusių keleivių nebuvo sužeistas, pranešė pakrantės apsaugos tarnyba.
Keltas "European Highlander", priklausantis bendrovei P&O, auštant užplaukė ant seklumos netoli Škotijos krantų, vėjo gūsiams siekiant iki 140 km per valandą. Jis plaukė iš Škotijos į Šiaurės Airijoje esantį Larno uostą.

Keltui ištraukti buvo išsiųstas vilkikas, tačiau, manoma, kad dėl sunkių oro sąlygų jis įvykio vietą galėjo pasiekti per šešias ar aštuonias valandas, sakė Klaido pakrantės apsaugos atstovas spaudai Stuartas Atkinsonas (Stiuartas Atkinsonas).

Pasak jo, pakrantės apsaugos darbuotojai paprašė 43 keleivius ir 57 įgulos darbuotojus likti kelte, net jei tai nėra "baisiai patogu", nes tokiomis oro sąlygomis evakuacija gali būti pavojinga.

"Šiuo metu saugiausia vieta keleiviams yra laivo denis, nes čia jie gali likti kajutėse ir baruose. Tai daug geriau nei bandyti juos gelbėti sraigtasparniais, gelbėjimo valtimis ar kitomis priemonėmis, - sakė jis. - Turime planų nenumatytiems atvejams, jeigu kas nors atsitiktų laivo denyje".

Sraigtasparnis ir gelbėjimo valtys laukia netoliese, ir evakuos keleivius, kai tik oro sąlygos tai leis padaryti, sakė jis.

Smarkūs vėjai Britanijoje siaučia nuo penktadienio vakaro, verčia medžius ir sukėlė jau ne vieną eismo nelaimę. Centrinės Škotijos Sterlingo regiono vietos valdžia pranešė, kad čia dėl smarkių liūčių ir pakilusio vandens lygio prasidėjęs potvynis jau apsėmė keletą namų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.