aA
Didžiosios Britanijos policija įspėjo žmones, kurie aukoja pinigus Jungtinės Karalystės cunamio paramos fondui, saugotis apgavikų, siekiančių pasisavinti į paramos fondus plaukiančius milijonus svarų. Apgavikai gali siųsti elektroninius laiškus, prašydami pervesti pinigus į užsienio bankų sąskaitas arba naudotis interneto tinklalapiais, per kurios platinami kompiuteriniai virusai.
Nuo cunamio nukentėję Azijos gyventojai stovi eilėje vandens
Nuo cunamio nukentėję Azijos gyventojai stovi eilėje vandens
© AFP/Scanpix
"Raginame žmones išlikti budrius, kad užkirstume kelią ir sutrukdytume tokiems ir panašiems kriminaliniams sukčiavimo atvejams", - sakoma pranešime, kurį šeštadienį išplatino Nacionalinės kriminalinės žvalgybos tarnyba (NKŽT).

Britanijos piliečiai nuo cunamio nukentėjusiems Azijos gyventojams jau paaukojo mažiausiai 100 mln. svarų (per 493 mln. litų), ir tai yra skubiausia kada nors šalyje surengta labdaros akcija. NKŽT patarė gyventojams naudotis tik gerai žinomų labdaros ir pagalbos organizacijų tinklalapiais.

"Mes jokiu būdu nenorime, kad mūsų piliečiai liautųsi aukoti pinigus registruotoms labdaros organizacijoms", - sakoma pranešime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.