aA
Šeštadienį į pietus nuo Guamo salos ant seklumos užplaukė Jungtinių Valstijų karinis atominis povandeninis laivas. Per incidentą buvo sužeisti keli laive buvę žmonės, tačiau atominis laivo reaktorius neapgadintas, pranešė JAV karinis jūrų laivynas.
Karinio jūrų laivyno pranešime teigiama, kad "Los Andželo" klasei priskiriamas laivas "USS San Francisco" ant seklumos užplaukė už 563 kilometrų į pietus nuo Ramiojo vandenyno Guamo salos, kur vykdė povandeninę operaciją.

"Sužeidimai ir nuostolio dydis laive "San Francisco" vis dar tikslinami, tačiau vienas žmogus yra sunkiai, o keli - lengviau sužeisti. Povandeninis laivas iškilo į paviršių ir visu įmanomu greičiu plaukia į savo uostą Guame, - rašoma pareiškime. - Apie reaktoriaus pažeidimus nepranešama, jis veikia normaliai".

Pasak laivyno, į įvykio vietą stebėti padėties ir suteikti reikiamos pagalbos skuba kariniai ir Pakrantės tarnybos lėktuvai.

Kaip teigiama remiantis JAV karinio jūrų laivyno pateikiamais duomenimis, "Los Andželo" klasės povandeniniai yra 109,73 metrų ilgio, turi vieną atominį reaktorių ir vieną liuką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.