aA
Kariuomenei blokavus dalį Rusijos miesto Nazranės, esančios vos už 30 kilometrų nuo sienos su Čečėnija, šeštadienį mieste aidėjo automatų šūviai ir sprogimai. Rusijos naujienų agentūros paskelbė, kad per susirėmimą su kariuomene žuvo keturi čečėnų kovotojai. Teigiama, kad Rusijos kariškiai nuostolių nepatyrė.
Pasak naujienų agentūros "Novosti", kariškiai šturmavo vieną Nazranės pastatą, kuriame buvo įsitvirtinę kovotojai. Nazranės, kurioje šeštadieniais paprastai gausu žmonių, gatvės buvo tuščios, o miesto karinę bazę saugantiems kariams duotas pavojaus signalas.

Į antrąjį pagal dydį Ingušijos miestą Nazranę neramumai persimetė iš kaimyninės Čečėnijos. Per birželį surengtą sukilėlių puolimą mieste žuvo daugiau kaip 90 žmonių, daugiausia - milicininkų.

Ingušai yra artimi čečėnams. Pastaraisiais metais kitos musulmoniško regiono tautos prisidėjo prie kovos su rusais, kuri jau dešimtmetį vyksta Čečėnijoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.