aA
Seimo Žmogaus teisių komitetas sutinka, kad oficialiam parlamento opozicijos lyderiui už atliekamą darbą turėtų būti mokamas papildomas atlyginimas.
Litai, pinigai, banknotai
Litai
© DELFI
Penktadienį komitetas pritarė Seimo vicepirmininko Česlovo Juršėno pateiktai Valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo pataisai. Priėmus ją, būtų įgyvendinta Seimo statute nustatyta prievolė opozicijos lyderiui mokėti didesnį darbo užmokestį negu paprastam frakcijos seniūnui.

Anot Č. Juršėno, oficialiai opozicijos lyderiu paskelbtam parlamentarui didesnis atlyginimas turėtų būti mokamas už papildomą darbą.

Įstatymo projektas numato, kad Seimo opozicijos lyderis gautų tokį pat užmokestį, kaip ir Seimo Pirmininko pavaduotojai. Tačiau jis, jei vadovautų ir frakcijai, turėtų pasirinkti, kurį atlyginimą imti - frakcijos seniūno ar opozicijos lyderio.

Pagal opozicinių Tėvynės sąjungos bei Liberalų ir centro frakcijų susitarimą opozicijos lyderį siūlo Tėvynės sąjunga. Opozicijos lyderiu greičiausiai taps Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kubilius. Įstatymo pataisos autoriaus teigimu, atsižvelgus į konservatoriaus darbo Seime stažą, jam kaip opozicijos lyderiui priklausytų 5590 litų atlyginimas. Tai yra 815 litų daugiau, nei seniūno darbo užmokestis.

"Opozicija ir pozicija tikriausiai kaitaliosis, todėl žvilgsnis į ateitį labai neblogas", - penktadienį išklausęs socialdemokrato Č. Juršėno argumentus, pusiau juokais replikavo komiteto narys konservatorius Arimantas Dumčius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.