aA
Kauno prezidentūros rūmų likimą spręs speciali darbo grupė, kurią sudarys Vyriausybės, Kultūros, Krašto apsaugos ministerijų, Vytauto Didžiojo universiteto, Kauno savivaldybės, Kauno visuomeninių organizacijų atstovai. Jai vadovaus prezidento patarėja Irena Vaišvilaitė. Minėtoji darbo grupė pateiks siūlymą dėl Kauno prezidentūros teisinio statuso ir funkcijų.
Tai nuspręsta penktadienį prezidento Valdo Adamkaus surengtame pasitarime dėl Kauno prezidentūros rūmų statuso ir panaudojimo.

Pasitarime dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Vytautas Kaminskas, krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas, kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas, Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius, "Santaros-Šviesos" klubo atstovė Birutė Garbaravičienė, Prezidentūros atstovai.

2004 metų birželį laikinojo prezidento Artūro Paulausko dekretu Kauno prezidentūros rūmai iš Karo muziejaus buvo perimti Prezidento kanceliarijos ir patvirtinta reprezentacinė jų funkcija. Buvo numatyta, kad Kauno prezidentūroje reguliariai lankysis prezidentas, ten dirbs jo patarėjai, vyks išvažiuojamieji Vyriausybės posėdžiai, bus priimami užsienio svečiai. Rūmų veiklai turėjo vadovauti prezidento atstovas Kauno miestui, politinio pasitikėjimo pareigūnas. Šiuo metu Kauno prezidentūros rūmuose dirba 6 žmonės.

Šiemet, kaip ir pernai, neseniai suremontuotai Kauno prezidentūrai išlaikyti turėtų būti skirta 280 tūkst. litų.

Apie tai, kad Kaune galėtų būti prezidento rezidencija, pirmasis yra prabilęs nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas. Jis kartu su patarėjais buvo surengęs kelis gyventojų ir svarbių asmenų priėmimus tarpukario Prezidentūroje.

Tačiau V. Adamkaus atstovų manymu, Prezidento kanceliarijos veikla per du miestus yra išlaidi ir netikslinga. Todėl orezidentas V. Adamkus norėtų iš naujo apibrėžti Prezidentūros Kaune statusą ir drauge su Lietuvos vyriausybe, Kauno miesto savivaldybe, Vytauto Didžiojo universitetu bei Kauno visuomenės organizacijomis pertvarkyti Kauno prezidentūros veiklą.

Bus siekiama Kauno prezidentūrai suteikti išskirtinį Lietuvos valstybės paminklo statusą, ją paskiriant viešai, su valstybingumo ir pilietiškumo ugdymu susijusiai veiklai bei padaryti Kauno prezidentūrą nuolat prieinamą visuomenei. Prezidentūra esą galėtų tapti pilietinio ugdymo centru.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.