aA
Į Vilniaus miesto vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) penktadienio naktį kreipėsi 15-metė vaikų globos namų auklėtinė, pranešdama, kad ją išžagino aštuoni jaunuoliai. Tai jau antrasis per savaitę atvejis, kai pareigūnams tenka tirti iš globos namų pabėgusios nepilnametės įtariamą išžaginimą.

Policijos pranešimu, 15-metė pernai gruodį pabėgo iš Kalvarijos savivaldybės laikinųjų vaikų globos namų Sangrūdos kaime. Nuo gruodžio 13 dienos jos, kaip dingusios be žinios, ieškojo Kalvarijos policijos komisariatas.

Neblaivi nepilnametė apie pusę pirmos nakties penktadienį kreipėsi į Vilniaus miesto vyriausiąjį policijos komisariatą.

Ji pareiškė, kad ketvirtadienį apie 21 val. bute Vilniuje, grasindami fiziniu susidorojimu ją išžagino aštuoni jaunuoliai. Kokioje gatvėje yra tas butas, nukentėjusioji policininkams nurodyti negalėjo.

Pasak Vilniaus miesto VPK, pareiškėjos organizme rasta 1,78 promilės alkoholio.

Kalvarijos savivaldybės vaikų laikinosios globos namų direktorius Vytautas Dubinskas BNS sakė, kad ši paauglė jau ne kartą buvo pabėgusi. Iki tol ją pavykdavo susirasti globos namų darbuotojams arba policijos pareigūnams.

Pasak V.Dubinsko, "sulaukusi 15-metų, paauglė ėmė domėtis vyrais ir prasidėjo problemos".

Vasarai ją buvo pasiėmusi Kalvarijoje gyvenanti močiutė.

"Pradėjo neklausyti močiutės, tai tąkart netoli Alytaus radom", - pasakojo V.Dubinskas.

Ši mergina Kalvarijos savivaldybės laikinųjų vaikų globos namuose gyvena apie 4 metus. Čia ji pateko, kai teismas apribojo teises jos tėvams.

15-metė kol kas laikinai pabus Vilniuje, kur su ja bendraus psichologai.

Praėjusią savaitę, Naujųjų metų naktį, Kaišiadoryse buvo išžaginta iš Kauno vaikų globos namų pabėgusi 13-metė mergaitė.

Už nepilnamečio asmens išžaginimą gresia nuo trejų iki dešimties metų nelaisvės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.