aA
Klaipėdos universiteto teritorijoje ketvirtadienį žemę kasę darbininkai aptiko Antrojo pasaulinio karo laikų aviacinę bombą. Pranešus apie H.Manto gatvėje rastą sprogmenį, į įvykio vietą buvo iškviesta policija, ugniagesiai, kariuomenės išminuotojai, greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Aviacijos bomba
Aviacijos bomba
© ELTA
Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato teigimu, apie 40 cm skersmens ir 1 metro ilgio sovietinę bombą "FAB-50" kariai saugiai perkėlė į sunkvežimį, kuris sprogmenį, lydimas policijos patrulių, nuvežė į už Klaipėdos esantį Kairių poligoną. Čia bomba buvo sunaikinta.

Tai nebe pirmas atvejis per pastaruosius metus, kai studentų miestelyje prie Klaipėdos universiteto randama nuo karo laikų likusi amunicija.

Praėjusių metų gegužę šią teritoriją valęs darbininkas traktoriaus kaušu sėmė šiukšles ir žemėje rado 32 Antrojo pasaulinio karo laikų 17-to kalibro kulkosvaidžio šovinius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.