aA
Bulgarijos protingiausia moteris teigia, kad ją užplūdo darbo pasiūlymai, kai žiniasklaidoje pasirodė panešimų, kad ji negalinti rasti darbo. 44 metų Daniela Simidčieva turi tris universiteto diplomus, o jos intelekto koeficientas siekia 192 ir yra toks pats, kaip dviejų Nobelio premijų laureatės Marie Curie.

mąstymas, žmogus, protas, smegenys, galvoti, mokslas, žinios
© Corbis
Ji tvirtino nudžiugusi, kad sulaukė tiek daug viliojančių pasiūlymų, kai norėdama išlaikyti savo šeimą daugelį metų dirbo už ne didesnį kaip 200 Bulgarijos levų (350 litų) atlyginimą.

D.Simidčieva surado naują darbą, kai Analizės ir rinkodaros centro, įsikūrusio sostinėje Sofijoje, direktorius per Bulgarijos televiziją išgirdo apie jos vargus.

"Pirmą kartą gyvenime aš turiu gerai apmokamą darbą ir geras darbo sąlygas. Darbdaviams visada padarydavo įspūdį mano gyvenimo aprašymas, bet jie manęs nepriimdavo dėl amžiaus", - pažymėjo moteris.

"Kartą jau beveik buvau gavusi pardavimų direktorės postą, tačiau kompanijos vadovas išsigando, kad man buvo 42 metai. Jis pareiškė, kad maksimalus dirbančių moterų amžius yra 40 metų".

Trijų vaikų motina yra pramoninės inžinerijos bakalaurė ir sociologijos bei ekonomikos magistrė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.