aA
Paskutiniame Verslo moterų susirinkime daktarė Louise Gutowski pristatė akis atveriančią informaciją apie aspartamą. Ji perskaitė ištraukas iš Pasaulio aplinkosaugos konferencijos pranešimo apie daugkartinės sklerozės epidemiją ir jos santykį su aspartamo vartojimu. Kai kurie jos atradimai rodė, kad kai aspartamo temperatūra pakyla virš 86 laipsnių, medžio alkoholis jame pavirsta formaldehidu, o tuomet skruzdžių rūgštimi, kuri sukelia medžiagų apytakos rūgštingumą.

Coca cola
Coca cola
Formaldehidas priklauso tai pačiai klasei kaip ir cianidas ir arsenas – jie mirtinai pavojingi! Skruzdžių rūgštis yra nuodas, randamas skruzdžių geluonyse. Metanolo nuodingumas pamėgdžioja daugkartinę sklerozę (DS); taigi žmonėms ji buvo diagnozuota neteisingai.

Dėl metanolo nuodingumo – aukos paprastai išgeria keturias skardines per dieną ir pasijutę blogai, dažniausiai nežino, kad kaltas aspartamas. Keletas tūkstančių dietinių gėrimų konteinerių buvo išsiųsti į dykumą (prisiminkime, kad 86 laipsnių karštis išlaisvina metanolą). Gėrimai keletą savaičių stovėjo 120 laipsnių temperatūroje ir taip buvo atrasti visi simptomai, būdingi apsinuodijimui aspartamu.

Aspartamo vartotojai gali kentėti ne tik nuo fibromialgijos simptomų, bet ir kęsti spazmus, duriančius skausmus, kojų tirpimą, svaigulį, galvos skausmus, sąnarių skausmus, depresiją, nervingumą, neaiškią tartį, regėjimą ir/ar atminties praradimą. Ar verta?

Kitas limonadų ingredientas yra polieteno glikolis. Glikolis naudojamas gaminant automobilinius antifrizus ir kaip tepalų tirpiklis. O mes tai laisvanoriškai geriame!

Kongreso įrašai teigia: “Nėra jokios priežasties tai gerti – tai nėra dietinis produktas – jis verčia jus geisti karbohidratų ir nuo jų jūs tunkate.” Formaldehidas, sukurtas iš aspartamo, saugomas riebalų ląstelėse, ypač šlaunyse ir klubuose. O mes stebimės, kodėl taip sunku numesti svorį šiose srityse. Svorio priaugimas neatsiranda dėl suvartojamų ir išeikvojamų kalorijų santykio – svarbu biocheminis balansas. Chemikalai sunaikina mūsų biochemiją ir mums senstant sulėtėja kitų sistemų veikimas, taigi, organizme sparčiau pradeda daugėti chemikalų ir toksinų. Be to, didelis natrio kiekis, esantis limonaduose, skatina skysčių kaupimąsi, o ilgalaikis limonadų vartojimas veikia inkstų ir pūslės funkcionavimą.

Buvo įrodyta, kad limonado sudedamosios dalys sunaikina naudingą florą ir dažnai sukelia vidurių užkietėjimą. Tai organizme užrakina toksinus ir jų negalime tinkamai pašalinti. Taigi, kraujas tampa nešvarus ir tai paveikia kraujo ląsteles. Siekiant numesti viršsvorį, iš ląstelių reikia pašalinti riebalus. Enzimai yra atsakingi už tai, kad iš ląstelių būtų šalinami riebalai, tačiau juos apnuodijus yra paralyžiuojami ir negali atlikti savo darbo. Gerdami dietinius limonadus svorio metimo procesą galime netgi apsunkinti !

O dabar gąsdinančios žinios… To nepaskelbė nei vienas medicinos žurnalas, tačiau industriniai leidiniai, tokie kaip “Flying Safety” ir “Navy Physiology” paskelbė štai ką: jeigu dideliuose aukščiuose (dėl to kad NutraSweet yra 10 % metanolo) vartojama daug limonadų, dėl deguonies trūkumo atsiranda galvos svaigimas, regėjimo netekimas, staigus atminties praradimas ir netgi epilepsijos priepuoliai.

Kai kurie žmonės mėgsta gerti šaltus gaiviuosius gėrimus su kiekvienu maistu. Tam, kad tinkamai virškintų mūsų virškinamieji enzimai, mūsų kūno temperatūra turi būti apie 37 laipsnius. Šaltų gėrimų temperatūra yra daug žemesnė už 37, dažnai netgi artima 0 laipsnių. Tai apsunkina virškinimo sistemos darbą, suvirškinama mažiau maisto. Faktiškai maistas fermentuojamas. Fermentuotas maistas gamina dujas, puvimą ir toksinų formas, kurios sugeriamos į žarnas, pradeda cirkuliuoti kraujyje ir perduodamos visam organizmui. Toks toksinų paplitimas gali baigtis įvairiomis ligomis.

Netgi gerdami limonadą, vietoj aliuminio skardinių verčiau rinkitės stiklinius butelius. Aliuminis patenka į gaiviuosius gėrimus dėl to, kad fosforo rūgštis sugraužia dabar naudojamą aliuminio tarą. Industrija teigia, kad išsprendė šią problemą, skardinių vidų padengiant plastiko sluoksniu. Tačiau aliuminio nuodų tam tikras kiekis vis tiek pasiekia gėrimą. Aliuminis nusėda smegenyse ir kauluose ir yra susijęs su Alchaimerio liga ir osteoporoze.

Žinoma, šis straipsnis nesustabdys kolos gėrimų ar dietinių limonadų vartojimo, tačiau jūs bent jau žinosite, ką geriate. Vien dėl to, kad produkte yra mažiau kalorijų, jis netampa geresniu. Visi chemikalai ir konservantai keičia biochemiją, o kai kurie žmonės šiems elementams yra jautresni nei kiti. Stenkitės limonadų vartoti kuo mažiau ir gerkite daug vandens. Arba iškeiskite juos į šaltą arbatą. Natūralus mineralinis vanduo deja, taip pat suteikia reikalingas mineralines medžiagas (taip pat prisideda prie odos elastingumo išsaugojimo).

Dar daugiau, jei jau būtinai turite gerti limonadus su karameliniais dažikliais, tuomet kas dieną reikia organizmą papildyti 1000 mg kalcio ir magnio. Tokiu būdu padėsite apsaugoti savo kaulus ir dantis (geriausia kalcio ir magnio papildus vartoti prieš miegą). Taip pat mėginkite vartoti kalcį iš natūralių šaltinių – daržovių (brokolių), riešutų (migdolų) ir pieno produktų.

Išvada: leiskite savo organizmo šalinimo sistemai funkcionuoti, o bet kas, kas yra vartojamas su saiku, nekenkia – netgi limonadai, tačiau atminkite, kad vanduo yra geriau!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.