aA
Ukrainos Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį vakare nusprendė nenagrinėti prezidento rinkimus pralaimėjusio Viktoro Janukovičiaus skundo dėl Centrinės rinkimų komisijos veiksmų.
V.Janukovičiaus rėmėjai
V.Janukovičiaus rėmėjai
© Reuters/Scanpix
V.Janukovičius skundėsi, kad Centrinė rinkimų komisija nepriėmė patikslintų jo reikalavimų, kuriais buvo papildytas buvusio premjero prašymas pripažinti negaliojančiais prezidento rinkimų rezultatus visose 225 teritorinėse rinkimų apygardose.

V.Janukovičius, Centrinės rinkimų komisijos pirminiais duomenimis, pralaimėjo galutinį prezidento rinkimų ratą opozicijos lyderiui Viktorui Juščenkai, atsilikęs nuo jo beveik 8 proc. balsų.

V.Janukovičius ne kartą sakė, kad niekada nepripažins rinkimų rezultatų ir V.Juščenkos pergalės. Pralaimėjęs kandidatas ketina apskųsti teisme galutinius balsavimo rezultatus, kai tik juos oficialiai paskelbs Centrinė rinkimų komisija.

Komisija kol kas nepaskelbė oficialių rinkimų rezultatų, motyvuodama tuo, kad šitai padarys tik tada, kai teismuose bus baigti nagrinėti visi ieškiniai, susiję su rinkimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.