aA
Daugiau nei 90 procentų jaunų suomių internete ieško informacijos, o ne klaidžioja savo malonumui ir tik trys procentai visiškai nesidomi internetu, antradienį paskelbė vyriausybinė komisija.
94 procentai 15-29 metų amžiaus suomių prisijungia prie interneto informacijos paieškai, o ne pramogai, rodo Suomijos švietimo ministerijos atliktas tyrimas.

Antras pagal dažnumą prisijungimo prie interneto tikslas - pramoginis. Suomijoje, kuri turi vieną didžiausių interneto naudojimo lygį pasaulyje, 56 procentai bendro interneto vartojimo skiriama pramogoms, sakoma ataskaitoje.

Ataskaita taip pat parodė, kad 42 procentai jaunimo naudoja internetą kasdieniniams darbams atlikti - pavyzdžiui, sumokėti sąskaitoms. Nors trys procentai pareiškė visai nesidomį internetu, 14 procentų norėtų turėti prisijungimą prie interneto, tačiau negali, nes neturi kompiuterio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.