aA
Už vagystes nuteistas ir įkalinimo įstaigoje kalintis klaipėdietis apkaltino jo bylą tyrusį kriminalistą pavogus jo bute laikytus vogtus daiktus. Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) teigimu, pagal 26-erių vyro skundą nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą.
Vagis, vagystė, koridorius, butas
Vagis
© Corbis/Scanpix
Nuteistasis skunde prisipažįsta 2003 metų liepą uostamiesčio Naujojoje uosto gatvėje apvogęs naktinį barą "Blue Angels". Vagišių išaiškinęs Klaipėdos miesto 2-asis policijos komisariato (PK) kriminalistas neva atėjęs į jo butą ir susirinkęs iš baro pavogtus daiktus.

Pasak klaipėdiečio, paskui jis buvo nuteistas už kitas vagystes, o tyrimas dėl vagystės iš baro netikėtai nutrūkęs ir dėl šio nusikaltimo jam pretenzijų niekas nereiškęs.

Klaipėdietis skunde tvirtino įtariąs, kad pareigūnas vogtus daiktus pasisavino.

Klaipėdos miesto VPK atstovas spaudai sakė, kad minėtasis kriminalistas iki šiol dirba policijoje, tik rotacijos būdu yra perkeltas į kitą komisariatą.

Ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos įgaliojimų viršijimo atlieka Klaipėdos miesto 2-asis PK.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.