aA
Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nusikaltimą. Buvo gautas pranešimas, kad miške rastas įkalintas antrankiais prie pušies prirakintas vyriškis.
Antrankiai
© Corbis
Sulaikytas įtariamasis Rimas Matulevičius, gimęs 1979 metais, Simno seniūnijos Gluosninkų kaimo gyventojas, šiuo metu prisilaikantis Alytuje.

Naujųjų išvakarėse žinia apie tariamą nusikaltimą Alytuje, Sanatorijos miškelyje, policijos pareigūnams sukėlė šoką: tokių atvejų retai pasitaikydavo net tada, kai Alytaus policijai vadovavo Vytautas Grigaravičius ir čia siautėjo organizuotos nusikalstamos grupuotės.

Gruodžio 29-ąją apie 4-5 valandą ryto į Sanatorijos miškelį buvo išvykusi Alytaus miesto ir rajono policijos komisariato operatyvinė grupė, iškviesti Greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai ir Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisrininkai. Šias tarnybas į įvykio vietą iškvietė prie medžio prirakinto R.Matulevičiaus mergina ir draugas. "Nelaimėlis" buvo išvaduotas iš antrankių ir nuvežtas į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės Priėmimo skyrių. Jį apžiūrėjo medikai ir išleido gydytis ambulatoriškai.

Praėjus vienuolikai valandų, gruodžio 29-ąją apie 16 val., R.Matulevičius oficialiai kreipėsi į policiją ir nurodė, kad gruodžio 29-ąją 0.30 val. Alytuje, prie "Statoil" degalinės, jį sučiupo grupė jaunuolių, nuvežė į Sanatorijos mišką, sumušė ir apiplėšė: pagrobė mobilųjį telefoną ir auksinę apyrankę.

"Nukentėjėlio" pareiškimą tyrė patyręs kriminalistas - Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos Smurtinių nusikaltimų poskyrio viršininkas Dainius Janavičius. Jam kilo įtarimas dėl idealiai sutapusių "nukentėjusiojo" ir jo draugės bei draugo parodymų.

Pareigūnas taip pat atkreipė dėmesį į antrankius, kurių nenaudoja nei policija, nei saugos tarnybos, o jie dažnai sutinkami nusikaltėlių pasaulyje.

Sausio 4-ąją policijos pareigūnai Sanatorijos miškelio "kankiniui" uždėjo tikrus antrankius ir uždarė į areštinę. Ilgėliau pamąstęs, R.Matulevičius prisipažino pats imitavęs nusikaltimą ir melagingai apie jį pranešęs policijai.

Pasirodo, naktį iš gruodžio 28-osios į 29-ąją prie kavinės "Dzūkų smuklė" įvyko konfliktas. Čia ne tarnybos metu nukentėjo trys UAB Apsaugos komandos darbuotojai. Vienas iš įtariamųjų, dalyvavęs šiame konflikte, - R.Matulevičius - ir sumanė pergudrauti visus, imituodamas savo apiplėšimą ir neva atpažindamas vieną saugos tarnybos darbuotojų.

Už melagingą pranešimą apie nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų. Žalą gali paprašyti atlyginti ir į įvykio vietą melagingai iškviestos tarnybos.