aA
Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius nelinkęs į svarstymus apie tai, ar jo pavaduotojo Vytauto Barkausko pasivažinėjimas tarnybiniu policijos automobiliu gali šiam pareigūnui kainuoti postą.
Antanas Klimavičius
Antanas Klimavičius
© ELTA
"Apie atleidimą iš pareigų Vytauto Barkausko net ir šnekėt nenoriu. O štai apie etikos pažeidimą - taip", - trečiadienį kalbėdamas Lietuvos radijo laidoje "Dienos tema" sakė A. Klimavičius.

Tačiau jis pridūrė nenorįs garsiai pripažinti ir etikos pažeidimo, nes tai esą galėtų būti vertinama kaip spaudimas Prokurorų etikos komisijai, kurios paprašyta išnagrinėti V. Barkausko poelgį. 2004 metų gruodžio 31-ąją į naujametį vakarą miesto centre jis su žmona buvo pavėžėtas policijos patrulių automobiliu.

Generalinis prokuroras apgailestavo, kad į šią istoriją pateko būtent V. Barkauskas.

"Apmaudu, kad pareigūnas, kuris yra teisėsaugos institucijose gerbiamas už protą ir už sąžiningumą, papuolė į šitą situaciją. Jeigu kas nors kitas - man nebūtų tokio apmaudo", - prisipažino A. Klimavičius.

Generalinio prokuroro žodžiais, dabar jo kai kas klausia, kokį slaptažodį reikia žinoti, norint išsikviesti policiją, nes šiaip prašomi pavėžėti pareigūnai neatvyksta.

"Koks atsakymas gali būti? Reikia 25 metus kartu su tuo komisaru dirbti tiriant nusikaltimus, reikia papulti į blogą situaciją ir reikia, kad policininkai sužinotų. Bet toliau, po šitų punktų, galiu pasakyti - ir niekada šito nereikia daryti", - kalbėjo A. Klimavičius.

Teigiama, kad V. Barkauskui tarnybinį policijos automobilį iškvietė sostinės policijos vadovo pavaduotojas Juozas Kandzežauskas. Dėl šio atvejo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate atliekamas tarnybinis patikrinimas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.