aA
Radikalus musulmonų dvasininkas Abu Hamza al-Masri antradienį nedalyvavo Didžiosios Britanijos teismo posėdyje, tvirtindamas, kad dėl pernelyg ilgų kojų pirštų nagų negali vaikščioti.
Kalėjimas
Kalėjimas
© AFP/Scanpix
A.H.al-Masri, kurio dėl 11-os pažeidimų taip pat ieško Jungtinės Valstijos, britų policija praėjusiais metais pateikė 16 kaltinimų, tarp jų vieną, susijusį su teroristine veikla.

Teismo posėdyje jis turėjo dalyvauti per vaizdo tiltą iš sustiprinto saugumo Belmaršo kalėjimo Londone, kur yra laikomas.

"Hamza turi fizinių problemų. Jis negali vaikščioti. Jis po kalėjimą vaikštinėja basas", - teigė jo advokatas Peteris Hynesas.

"Jis skundžiasi, kad jo kojų pirštų nagai yra per ilgi", - pridūrė prokurorė Adina Ekiel.

Didžioji Britanija A.H.al-Masri, kuris per Afganistano karą su sovietų pajėgomis neteko vienos akies ir abiejų rankų, yra pateikusi dešimt kaltinimų rengus viešas sueigas, per kurias savo pasekėjus kurstydavo žudyti kitatikius.

Keturiuose kaltinimuose teigiama, kad jis ragino žudyti žydus.

A.H.al-Masri taip pat kaltinamas tuo, jog grasino, užgauliojo ir įžeidinėjo, kad sukeltų rasinę neapykantą. Vienas kaltinimas jam pateiktas dėl to, kad jis turėjo grasinančių, užgauliojančių ir įžeidinėjančių garso įrašų, o dar vienas - dėl "teroristinio" dokumento turėjimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.