aA
Iyad Allawi
Iyad Allawi
© Reuters/Scanpix
"Irako vyriausybė ir aš pats asmeniškai raginu irakiečius dalyvauti šiame politiniame procese ir eiti balsuoti", - sakė jis.

I.Allawi perspėjo rinkimus boikotuoti nusprendusias partijas, kad jų sprendimas pasitraukti iš politinės kovos tik paskatins smurtą.

"Rinkimai turės didelį vaidmenį stabilizuojant padėtį ir įgalins būsimą vyriausybę ryžtingai kovoti su iššūkiais", - sakė jis.

"Vedu derybas su visomis partijomis, tarp jų ir tomis, kurios teigė boikotuosiančios rinkimus dėl dalyvavimo rinkimuose", - sakė I.Allawi. Nedalyvauti balsavime žadėjo kelios sunitų politinės partijos ir religinės grupės.

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas trečiadienį taip pat pareiškė laikąsis nuomonės, kad rinkimai Irake turi įvykti laiku - sausio 30 dieną.

"Taip, aš nekeičiu nuomonės dėl to, nes esu įsitikinęs, jog labai svarbu, kad nelaimėtų teroristai", - BBC radijui sakė T.Blairas.

"Pats tai mačiau, kai prieš Kalėdas lankiausi Bagdade ir kalbėjau su žmonėmis. Niekas nenori, kad Saddamas Husseinas grįžtų" - pažymėjo premjeras.

"Didžioji dauguma irakiečių nori dalyvauti rinkimuose", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.