aA
Irako Hilos mieste trečiadienį šalia Policijos akademijos kovotojui mirtininkui detonavus automobilį su sprogmenimis, žuvo mažiausiai 15 žmonių, tarp jų devyni policininkai, pranešė vietos policija.
Bomba, sprogimas
© Corbis/Scanpix
Hilos policijos atstovas spaudai Hadi Hatifas nurodė, kad savižudžio sprogdintojo vairuojamas automobilis įvažiavo į komplekso vidų ir prieš sprogimą buvo apšaudytas policijos. Pasak jo, sprogimo banga nuniokojo mažiausiai keturias mašinas ir tris šalimais stovėjusius pastatus.

Neramiame Ramadžio mieste trečiadienį per JAV karių ir sukilėlių susirėmimus taip pat žuvo penki civiliai irakiečiai, pranešė liudininkai ir medikai.

Susišaudymas prasidėjo po to, kai maištininkai 110 km į vakarus nuo Bagdado esančiame mieste šalia vienos JAV kariškių automobilių kolonos detonavo pakelėje padėtą bombą ir paleido į karius ugnį.

"Ramadžio apylinkėse šį rytą buvo užpulta tarptautinių pajėgų vilkstinė", - Bagdade sakė JAV kariuomenės atstovas spaudai. Daugiau informacijos apie šį incidentą ar aukas jis nepateikė. Neaišku, ar per susišaudymą nukentėjo JAV karai ar sukilėliai.

Irako šiauriniame Bakubos mieste trečiadienį prie saugumo pajėgų kontrolės posto sprogus savižudžio vairuojamam automobiliui, žuvo šeši žmonės, pranešė šaltiniai policijoje ir ligoninėje.

Per šį išpuolį prieš Irako policijos ir Nacionalinės gvardijos patikrinimo postą dar trylika žmonių, tarp jų du civiliai, buvo sužeisti. Bakuba yra už 65 km į šiaurę nuo Bagdado.

Artėjant sausio 30 dieną numatytiems rinkimams, sukilėliai išpuolius prieš Irako saugumo pajėgas rengia beveik kasdien.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.