aA
Lietuvos Vyriausybė pranešė Pietryčių Azijos šalims, nukentėjusioms nuo pražūtingiausio per keliasdešimt metų cunamio, iš rezervo fondo skyrė 350 tūkst. litų. Šias humanitarinei pagalbai skirtas lėšas Užsienio reikalų ministerija perves į Jungtinių Tautų Humanitarinių reikalų koordinavimo biurą (OCHA).
Cunamis Azijoje
Moteris su miegančia mergaite eina į stovyklą, įrengtą nukentėjusiems nuo cunamio.
© Reuters/Scanpix
Lietuvos gyventojų paaukotos sumos nelaimės sukrėstam regionui, kuriame, oficialiais duomenimis, žuvo apie 150 tūkst. žmonių, rekordinės - jau surinkta apie 300 tūkst. litų.

Lietuvos Caritas, trečiadienį išplatinęs pranešimą, prašydama verslo bendruomenės atstovus aktyviau aukoti nukentėjusiems nuo stichinės nelaimės, šiuo metu yra surinkęs apie 24 tūkst. litų aukų.

Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugija aukas nukentėjusiesiems kviečia pervesti į specialią sąskaitą LT277044060000908211 "Vilniaus banke" su nuoroda "nukentėjusiesiems Azijos šalyse".

Padėti nukentėjusiems nuo cunamio Lietuvos gyventojai gali pervesdami lėšas ir į banke ,,NORD/LB Lietuva” atidarytą specialią Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitą LT434010042400576560. Pasak banko pranešimo, per dvi dienas į sąskaitą buvo pervesta 7, 63 tūkst. litų. Pavedimai į Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitą banko padaliniuose atliekami nemokamai.

Lietuvos Caritas kviečia gyventojus paremti nukentėjusiuosius paramos lėšas pervedant į "Hansabanko" sąskaitą LT227300010002247635 su nuoroda "žemės drebėjimo aukoms Azijoje".

Norintys paaukoti žmonėms, nukentėjusiems nuo Pietryčių Aziją nusiaubusio cunamio, tai gali padaryti paskambinę telefonu 1605. Paskambinus iš "Omnitel", "Bitės GSM" tinklų bei fiksuotojo ryšio telefono paaukojami 2 litai.

Surinktos lėšos pervedamos į specialią Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos sąskaitą.

Pasaulio bendruomenė Pietryčių Azijos šalims pažadėjo 2 mlrd. JAV dolerių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.