aA
Vakar Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) buvo pateiktas Vilniaus Naujamiesčio rinkimų apygardos komisijos protokolas, kuriame užfiksuota, kad komisijos narė Erika Vaškevičienė atsiprašė kitų komisijos narių dėl praėjusią savaitę išsakytų replikų parlamentarės adresu.
Nijolė Oželytė
Nijolė Oželytė
© "Lietuvos žinios"
Kaip LŽ jau rašė, praėjusią savaitę parlamentarės padėjėjai Vaidai Stramkauskaitei nunešus į Naujamiesčio apygardą užpildytus parašų rinkimų lapus, Konservatorių partijos atstovė rinkimų komisijoje E.Vaškevičienė nusistebėjo, "kaip tokia šizikė" gali balotiruotis į Seimą ir kokie "bepročiai" gali ją paremti.

Pokalbis vyko girdint kitiems komisijos nariams, taip pat ir komisijos pirmininkei, tačiau jie nereagavo. Vėliau E.Vaškevičienė LŽ pasakojo tik "išsakiusi savo nuomonę". "Jeigu padėjėja taip greit skubėjo tuos "pletkus" perduoti, tai čia jau labai negražu iš jos pusės", tvirtino konservatorė.

E.Vaškevičienė VRK pateikė raštišką pasiaiškinimą. "Aš dabar galvoju, kad nereikėjo man V.Stramkauskaitę kalbinti tokia tema, reikšti savo nuomonę. Ir aišku, aš nesu medikė, nereikėjo vartoti diagnozės "šizofrenikė". Bet pasirašiusių lapuose žmonių tikrai nepavadinau "bepročiais". Atsiprašau už sugaištą laiką tų žmonių, kurie dėl skundų turėjo aiškintis šį klausimą. Nuoširdžiai tikiu, kad tai bus pirmas ir paskutinis nesusipratimas", - rašoma pasiaiškinime.