aA
Pramoninės finansinės grupės "Status" bendrasavininkas Vladas Bieliauskas po kratos jo namuose apkaltino Vilniaus policijos vadovus bendradarbiavimu su aferistais. Vilniaus policijos vyriausiasis komisaras Erikas Kaliačius V.Bieliausko veiksmus vertina kaip šantažą ir teigia, kad pareigūnai jo paskleisto šmeižto nepamirš ir imsis priemonių.
E.Kaliačius
Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato viršininkas E.Kaliačius greta skaitmeninės švieslentės
© ELTA
"Lietuvos žinių" teigimu, vakar verslininkas V.Bieliauskas nunešė į Generalinę prokuratūrą prašymą ištirti Vilniaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vado Andrejaus Lapickio, Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininko Vytauto Braknio ir sostinės policijos vadovo Eriko Kaliačiaus veiksmus.

V.Bieliauskas tvirtina nukentėjęs nuo žemgrobių.

“Lietuvos rytui” V.Bieliauskas teigia, kad jo puolimas susijęs su žemės sklypų grąžinimo istorija, kuri prasidėjo maždaug prieš pusantrų metų. Tada pas V.Bieliauską atvyko sugyventiniai J.Butėnaitė ir V.Jasevičius, kurie pasiūlė pelningą sandėrį – padėti susigrąžinti devyniose prestižinėse Vilniaus vietose esančius žemės sklypus, kurių vertė – 30 mln. litų.

Už pagalbą sugyventiniai “Status” žadėjo perduoti pusę atgautų sklypų ploto arba juos pardavus, pusę gautos sumos – apie 15 mln. litų.

V.Bieliauskas teigia, kad A.Lapickis yra tiesiogiai susijęs su aferistais J.Butėnaite ir R.Jasevičiumi. Pasak verslininko, Vilniaus policijos vyriausiasis komisaras E.Kaliačius apie tai buvo informuotas.

“Lietuvos žinioms” V.Bieliauskas sakė, kad E.Kaliačių apie komisarų bendradarbiavimą su aferistais jis informavęs dar praėjusių metų lapkritį. Tuomet, pasak V.Bieliausko, E.Kaliačius prašė nieko nepranešti spaudai.

Vilniaus policijos vyriausias komisaras patvirtino, kad V.Bieliauskas kartu su dar vienu jo įmonės darbuotoju lankėsi jo kabinete.

“Ta informacija, kurią jis pateikė tuo metu, ji buvo patikrinta ir tikrai nepasitvirtino, kad vienas iš mūsų vadovų turi kažkokį suinteresuotumą žemės sklypų dalybose Vilniaus mieste”, - trečiadienį žurnalistams pasakojo E.Kaliačius.

Pasak E.Kaliačiaus, V.Bieliausko teiginius apie Vilniaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus vadovą A.Lapicką jis vertiną kaip šmeižtą.

“Pono Bieliausko veiksmus aš įvardinčiau kaip užslėptą tam tikrą šantažą”, - komentavo Vilniaus policijos vadovas.

Spaudos teigimu, gruodį Vilniaus apygardos prokuratūra į vieną bylą sujungė du ikiteisminius tyrimus: dėl Lietuvos bokso rinktinės nario, Atėnų olimpiados dalyvio Rolando Jasevičiaus sumušimo ir jo tėvo sugyventinės Jolantos Butėnaitės terorizavimo.

E.Kaliačius tvirtina, kad jis lauks teisėsaugininkų atliekamo ikiteisminio tyrimo pabaigos ir spręs, kokių priemonių imtis dėl V.Bieliausko šmeižikiškų teiginių.

“Be abejonės į tą šmeižtą, kurį jis paskelbė spaudoje, mes reaguosime”, - tvirtino E.Kaliačius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.