aA
Musulmonų ekstremistų įkaitu Irake buvęs siras Mohammedas al Dschundi apkaltino JAV ginkluotąsias pajėgas "kankinimu, žeminimu ir grasinimais".
Kaip antradienį Paryžiuje sakė jo advokatas, Irake pagrobtų prancūzų žurnalistų vairuotojas buvo mušamas, spardomas, gąsdinamas elektros smūgiais ir šūviais. Apklausų metu jis turėjęs klūpoti.

Mohammedas al Dschundi rugpjūčio 20-ąją buvo pagrobtas kartu su dviem prancūzų karo reporteriais. JAV daliniams užėmus Faludžią, jis lapkričio 12-ąją atgavo laisvę. Tačiau amerikiečių kariai po to dar kelias dienas laikė sirą, kad apklaustų.

Jo ieškinys nukreiptas prieš JAV ginkluotųjų pajėgų narius, kurie jį kankino ir grasino mirtimi, Paryžiuje sakė Mohammedas al Dschundi. Kariai, be to, paleido jį per naktinę komendanto valandą ir taip įstūmė į pavojų. Jis pasakojo delsęs kreiptis su ieškiniu į teismą, kad nepakenktų pagrobtiems žurnalistams. Jie laisvę atgavo gruodžio 21 dieną.

Mohammedas al Dschundi kelerius metus Irake gyveno kaip pabėgėlis. Praėjus dviem savaitėms po pagrobimo, ekstremistai atskyrė jį nuo žurnalistų. Advokato teigimu, siras Prancūzijoje turi teisę kreiptis į teismą kaip prancūzas, nes jis iš Bagdado į Paryžių buvo atgabentas saugomas Prancūzijos.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.