aA
Kalifornijos vyskupija, reaguodama į skandalą dėl dešimčių jaunuolių seksualinio išnaudojimo, išmokės rekordinę 100 milijonų dolerių kompensaciją.
Ji atiteks iš viso 90 aukų, kurios, jų pačių teigimu, praėjusiais dešimtmečiais buvo seksualiai išnaudojamos dvasininkų, vienuolių ir kitų Bažnyčios tarnų. Anot amerikiečių žiniasklaidos, kai kurie ieškovai gaus po beveik keturių milijonų dolerių išmokas. Maždaug trečdalis sumos teks advokatams.

Pusę minėtos sumos turės surinkti pati vyskupija, o kitą - padengs draudimas. Taip bus išvengta bankroto.

Pirmieji pranešimai apie vaikų išnaudojimo atvejus Katalikų Bažnyčią JAV sukrėtė prieš trejus metus. Po to aukos atsiliepė visoje šalyje. Iki šiol didžiausią išmokėtą sumą buvo skyrusi Bostono vyskupija. Ji praėjusiais metais 300 aukų sumokėjo 85 milijonus dolerių.

Kalifornijos Orindžo vyskupijos vyskupas Todas Brownas pirmadienio vakarą vadovavo pamaldoms už aukas. Jis atsiprašė už kunigų elgesį ir pažadėjo daryti viską, kad tai nepasikartotų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.