aA
"Al Qaeda" Saudo Arabijos sparnas antradienį interneto svetainėje paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad per praėjusią savaitę sostinėje Rijade surengtus du savižudžių sprogdinimus buvo mėginta nužudyti karalystės vidaus reikalų ministrą.
Gruodžio 31 diena datuojamame pareiškime, kurį pasirašė grupuotė, pasivadinusi "Al Qaeda" organizacija Arabijos pusiasalyje", taip pat tvirtinama, kad jos kovotojai surengs ir daugiau išpuolių Saudo Arabijoje, kuri yra didžiausia naftos eksportuotoja pasaulyje.

Vidaus reikalų ministerija, vadovaujama princo Nayefo bin Abdul Azizo, pranešė, kad per gruodžio 29 dieną įvykdytus išpuolius buvo sužeista mažiausiai aštuoniolika žmonių. Tąkart kovotojai prie stipriai įtvirtintos teritorijos ir specialiosios paskirties pajėgų mokomojo centro susprogdino dvi sprogmenų prikrautas mašinas.

"Brigada parengė kompleksinę operaciją, kad nužudytų išdavikų vadą Arabijos pusiasalyje Nayefą bin Abdul Azizą, jo sūnų bei palydą ir taip pat smogtų specialiosios paskirties pajėgų štabui, - rašoma pareiškime. - Mokomajame štabe žuvo daug kryžininkų instruktorių ir buvo sužeisti keli pajėgų nariai".

Šio pareiškimo autentiškumo patvirtinti neįmanoma.

Saudo Arabiją krečia smurtas, siejamas su vietiniu "al Qaeda" sparnu. Nuo 2003 metų gegužės, kai prasidėjo savižudžių sprogdintojų išpuoliai ir susišaudymai, karalystėje jau žuvo apie 170 žmonių, tarp jų ir vakariečių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.