aA
Parlamentarų darbo grupei rengiant įstatymo pataisas dėl Seimo narių atostogų, jie diskutuoja, kokios trukmės ir kada jos turėtų būti skiriamos. Socialdemokrato Algirdo Syso teigimu, Seimo narių atostogos galėtų trukti nuo įprastų 28 dienų iki 56 dienų – iki tiek, kiek atostogauja švietimo sistemos darbuotojai.
Seimas, Seimo plenarinių posėdžių salė, parlamentas
Ant laiptų į Seimo plenarinių posėdžių salę - nubyrėję rožių lapai.
© DELFI
“Tai yra 28 plius nuo stažo valstybės tarnyboje kaip yra Tarnybos įstatyme, o maksimalios atostogos turbūt turėtų būti taip kaip yra tam tikrom darbuotojų grupėm, tai yra švietimo, medicinos darbuotojams, berods 56 dienos,” – teigia A.Sysas.

Tuo tarpu konservatorius Jurgis Razma sako, kad Seimo nariai neturėtų siekti atostogauti ilgiau nei 4 savaites, tačiau, anot jo, galimos kelios papildomos dienos, kurios būtų pridedamos pagal darbo stažą.

“Seimo nariai šiaip yra gana laisvi disponuodami savo laiku, kada nori intensyviau dirba, kada nori, būna pakankamai laisvi. Tai aš nemanau, kad čia būtų labai stengiamasi nustatyti ilgesnes atostogas. Gali būti pridedamos kelios dienos priklausomai nuo Seimo nario sukaupto valstybės stažo”, – kalbėjo J.Razma.

Pasak jo, Seimo nariams atostogas tikslinga būtų skirti tarp eilinių Seimo sesijų. Įstatymo pataisas dėl parlamentarų atostogų rengianti darbo grupė savo pasiūlymus turėtų pateikti iki vasario vidurio.

Žinių radijas