aA
Su "al Qaeda" susijusi Abu Musabo al-Zarqawi grupuotė antradienį internete paskelbė pareiškimą ir išplatino vaizdo įrašą, kuriuose prisiėmė atsakomybę už Bagdado gubernatoriaus nužudymą.
"Jauni mudžahidai iš "al Qaeda džihado dviejų upių šalyje grupuotės" nužudė Bagdado gubernatorių, vieną tironą iš Amerikos agentų tarpo. Tegu Dievas išlaisvina jį (Bagdadą) ir visą Iraką", - rašoma pareiškime, kurio autentiškumo neįmanoma patikrinti.

Gubernatorių Ali al-Haidri ir vieną jo apsaugininkų ginkluoti užpuolikai antradienį nušovė Bagdade surengę pasalą. Šis išpuolis įvykdytas praėjus vos vienai savaitei po to, kai A.al-Haidri išreiškė susirūpinimą dėl itin prastos saugumo padėties Bagdade.

Nuo praėjusių metų gegužės, kai per savižudžio sprogdintojo išpuolį žuvo Irako valdančiosios tarybos vadovas, A.al-Haidri yra aukščiausio rango Bagdade nužudytas pareigūnas.

Sukilėliai, siekiantys destabilizuoti JAV remiamą vyriausybę, nuolat rengia išpuolius prieš Irako pareigūnus.

Pagrindinio JAV priešo Irake - jordaniečio A.M.al-Zarqawi kovotojai yra prisiėmę atsakomybę už kruviniausius Irake įvykdytus išpuolius ir žiauriausius įkaitų nužudymus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.