aA
Praėjusios savaitės pabaigoje Šiauliuose atidarytas dar vienas dėvėtų drabužių centras. Atidarymo būta prašmatnaus: žalią kaspiną perkirpo pati Šiaulių merė Vida Stasiūnaitė, apžiūrėti šiauliečiams siūlomo dėvėto vakarietiško garderobo atėjo grupelė miesto tarybos narių ir net kriminalinės policijos šefas.
Vida Stasiūnaitė
Vida Stasiūnaitė atidaro skuduryną
© "Lietuvos žinios"
Po iškilmingų kalbų svečiai buvo vaišinami šampanu bei kitais tauriais gėrimais, kando sumuštinių su raudonaisiais ikrais ir kitais vertingais produktais.

"Kol kas mūsų gyvenimas yra toks, ir nėra ko gėdytis dėvėtų drabužių parduotuvių. Jei ne šios parduotuvės, didžioji dalis šiauliečių žiemą neturėtų kuo apsirengti ir apsiauti. Šiauliuose daug bedarbių, o iš visų dirbančiųjų 30 proc. gauna tik minimalų atlyginimą. Ne visi pajėgūs įpirkti naujus drabužius", - iškilmingoje atidarymo ceremonijoje kalbėjo V.Stasiūnaitė.

Ji paskelbė, kad Šiauliuose per metus nuperkama tik 10 naujų automobilių, o visi kiti - jau gerokai "palakstę" įvairiais Europos keliais. Turtingi žmonės juos perka - ir nesigėdi.

Parduotuvės steigėjas išreiškė viltį, kad ateis diena, kai tame centre ant pakabų puikuosis ne dėvėti, o nauji "Gucci" ar "Versace" drabužiai. Ir šiauliečiai pajėgs juos įpirkti.

Kol su šampano taurėmis rankose garbūs ponai kalbėjo apie tokių parduotuvių naudą turint galvoje šiandienos ekonomiką bei gėrėjosi dėvėtų drabužių madų demonstravimu, paprasti miestiečiai, kuriems iš tiesų ir skirta parduotuvė, priploję nosis prie stiklinių durų stebėjo reginį iš lauko.

Jiems naujojo dėvėtų drabužių centro durys buvo atvertos gerokai vėliau.