aA
Vilniaus specialiajame lopšelyje – darželyje „Žolynėlis“ duris atvėrė atnaujintas vaikų su judėjimo negalia reabilitacijos baseinas. Tarptautinis visuomeninis klubas „Round Table“ Lietuvoje praneša, kad jo iniciatyva suremontuotame terapiniame baseine apie 50 darželio auklėtinių galės patogiau ir visaverčiai atlikti kineziterapijos užsiėmimus.
Baseinas darželyje "Žolynėlis"
Baseinas darželyje "Žolynėlis"
© Organizatorių archyvas

„Žolynėlis“ yra bene vienintelė sostinės ikimokyklinė įstaiga, tenkinanti vaikų su vidutine ir žymia fizine negalia poreikius. Puoselėjame iniciatyvas, kad vaikų ugdymo aplinka ir sąlygos būtų kuo palankesnės – tai yra viena svarbiausių mūsų klubo vienminčių veiklos krypčių“, – sako Andrius Oržekauskas, visuomeninės organizacijos „Round Table Lietuva“ prezidentas.

Specialiajame lopšelyje – darželyje „Žolynėlis“ (Žolyno g. 44, Vilnius) atnaujintas terapijos baseinas ir suremontuotos jo prieigos, atnaujintos dušo kabinos. Šiame specialiame 40 cm gylio baseine lopšelio – darželio vaikams, turintiems atramos ir judėjimo aparato sutrikimų, sergantiems vidutinio ir sunkaus laipsnio cerebraliniu paralyžiumi, nuolat vedami specialūs kineziterapijos užsiėmimai, pratimai ir sveikatinimo mankštos.

Šio baseino infrastruktūros atnaujinimas nėra vienintelis paramos projektas puoselėjant ir gerinant vaikų su negalia terapijos aplinką. „Round Table Lietuva“ jau ketverius metus įvairiomis iniciatyvomis remia specialųjį lopšelį – darželį „Žolynėlis“. Vykdomos įvairios paramos iniciatyvos: tvarkoma aplinka ir prieigos, atnaujinamos vaikų žaidimo aukštelės, apželdinami gėlynai. Papildomai renkamos lėšos vaikų būtinai lavinimo infrastruktūrai ir gerbūviui praturtinti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.