aA
Seimo pirmininkė Irena Degutienė teigia, jog pirmalaikių rinkimų poreikis sumažės, jei liberalcentristai laikysis pirmadienį pasiekto susitarimo, o vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pasitrauks iš posto.
Irena Degutienė
Irena Degutienė
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Anot I. Degutienės, jei viskas klostysis palankiai, pirmalaikių rinkimų nebereikės. „Jeigu procesas vyksta taip, kaip dabar vyksta, tada turime vilties, kad bus darbinga atmosfera Seime. Ir tada nereikalingi priešlaikiniai rinkimai“, - sakė viena konservatorių lyderių.

Tiesa, paklausta, ar Liberalų ir centro sąjungos (LICS) laikysena leidžia galvoti apie konstruktyvų darbą koalicijoje su šia partija, Seimo pirmininkė mandagiai pareiškė į šį klausimą neatsakysianti.

„Rytoj yra partijos prezidiumas, toliau šnekėsimės. Tikrai manau, kad tai yra jau šioks toks žingsnis į priekį, kuris galėjo būti, aišku, žymiai anksčiau, t.y. praeitą savaitę“, - prezidentūroje pasiektą susitarimą vertino I. Degutienė.

„Tikrai viliuosi, nes pareiškimo ponas Palaitis dar nėra parašęs, bet šiandien turbūt tikrai tą pareiškimą parašys. Ir tai jau bus pirmas žingsnis link tiesos. Nes turbūt kiekvienas suprantam, kad tokioje situacijoje daugiau neįmanoma būti, kada premjero ir ministro pozicijos yra skirtingos ir kada iš tiesų ministras net, sakykim, necenzūriniais žodžiais vadina premjerą. Tai yra nenormali situacija“, - pridūrė Seimo pirmininkė.

Paklausta, ar nesibaimina, jog R. Palaitis nutars nesitraukti iš posto, politikė reagavo su šypsena. „Šiuo atveju, aš turbūt esu nepataisoma optimistė. Ir viliuosi, kad ministras garbingai šį kartą parašys pareiškimą ir pasitrauks“, - sakė I. Degutienė.

Ji taip pat pasidžiaugė prezidentės Dalios Grybauskaitės laikysena. „Manau, kad sprendimai priimti teisingi. Aš tikrai džiaugiuosi, kad prezidentė atrado tokią galimybę paveikti vidaus reikalų ministrą“, - teigė I. Degutienė.

Tuo tarpu LiCS vicepirmininkas Arūnas Valinskas žurnalistams pareiškė, kad R. Palaitis atsistatydinimo pareiškimą turėtų pateikti antradienį, iki darbo pabaigos. Tiesa, jis taip pat paminėjo ne itin pasitikintis konservatoriais, kurie esą gali sulaužyti prezidentūroje pasiektą susitarimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.