aA
Protestuojantiems žemdirbiams savo technika užblokavus kelis svarbius kelius, ketvirtadienį nutrūko eismas per Kalvarijos pasienio postą.
Šis postas yra nuo Talino einančios tarptautinės automagistralės "Via Baltica" vartai į Lenkiją.

Ketvirtadienį apie 11 valandą Marijampolės rajono Kalvarijos mieste pagrindinėje sankryžoje buvo sustatytos žemdirbių transporto priemonės.

Jau prieš tai buvo užblokuoti kiti link sienos einantys keliai: Kaunas - Marijampolė prie Ąžuolų Būdos ir Skriaudžių bei Vilnius-Prienai-Marijampolė Ilgiškėliuose.

Suvalkijos žemdirbiai jau kelinta savaitė protestuoja, nepatenkinti cukrinių runkelių perdirbimo tvarka. Derybos su Vyriausybe tebevyksta.

Protestuojantys žemdirbiai leidžia pravažiuoti lengviesiems automobiliams ir autobusams, tačiau stabdo ir neleidžia pravažiuoti krovininiams vilkikams.

Kaip informavo Pasienio policijos departamentas, Kalvarijos pasienio poste transporto eilių nėra. Lenkų pasieniečiai jau yra įspėti, kad Lietuvoje blokuojamas Kalvarijos pasienio postas, ir siūloma susilaikyti nuo kelionių per šį postą.

Pasieniečiai tikisi, kad vilkikai su greitai gendančiais produktais bus praleisti, kiti vilkikai stabdomi dar neprivažiavus blokuotos kelio vietos. Automobiliai statomi šalikelėse, aikštelėse prie degalinių

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.