aA
Lietuvos krikščionių demokratų partijos (LKDP) pirmininkas Zigmas Zinkevičius atskirą frakciją Seime įkūrusius moderniuosius krikščionis demokratus kaltina partijos vienybės silpninimu, bet neketina šalinti jų iš partijos.
Modernieji krikščionys demokratai praėjusį savaitgalį paskelbė ketiną kurti naują politinę partiją.

Z. Zinkevičius spaudos konferencijoje ketvirtadienį tokį "modernistų" sprendimą pavadino "menkinančiu partijos atliktus darbus, žeminančiu vadovavusių ir vadovaujančių partijos narių autoritetą".

Modernieji krikdemai, jo teigimu, skleidžia tendencingą informaciją apie LKDP ir atskirus partijos narius.

Z. Zinkevičiaus teigimu, ketinimas balandžio pabaigoje įkurti Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą rodo, kad dalis partijos narių "nesugebėjo sutramdyti savo ambicijų, teisingai ir objektyviai įvertinti situaciją".

LKDP vadovas teigė, kad toks partijos kolegų elgesys jo nestebina, nes "partijos skaldytojams vadovauja (Seimo narys) Vytautas Bogušis, kuris skaldomąjį darbą pradėjo dar prieš 11 metų".

Tačiau Z. Zinkevičius tvirtino, kad LKDP "net negalvoja" apie moderniųjų krikdemų šalinimą iš partijos.

"Jeigu jie nori kurti naują partiją, jie turi pirmiausia išstoti iš mūsų partijos. Jeigu jie neišstos, tai kartu ir dirbsime".

Z. Zinkevičiaus teigimu, LKDP kelia vienintelę sąlygą - "liautis skaldžius partiją ir pradėti dirbti kartu".

"Ar jie panorės grįžti prie rimto darbo, užuot dangstęsi žodžiu "modernus", priklausys nuo jų pačių", sakė LKDP vadovas.

Z. Zinkevičius taip pat pažymėjo, kad LKDP imsis ryžtingų veiksmų partijos vienybei stiprinti.

"Mes kreipsimės į visus partijos narius ir partijos bičiulius likti ištikimais krikščioniškos demokratijos nuostatoms, nepasiduoti apgaulingoms vilionėms", sakė jis.

Anot Z. Zinkevičiaus, artimiausiu metu bus paruošti atitinkami dokumentai, kuriuose bus įvertinta partijos "skaldytojų" veikla ir numatytos priemonės vienybei stiprinti.

LKDP skilimas įvyko praėjusių metų pabaigoje, kai modernesnei ideologijai atstovaujanti partijos narių grupė parlaimėjo partijos pirmininko rinkimus konservatyvesniems kolegoms.

Dabar modernieji krikščionys demokratai, pasisakantys už didesnį atvirumą ir partijos atsinaujinimą, yra įkūrę savo frakciją Seime, kuriai priklauso 4 nariai.

"Tradicinių" krikščionių demokratų frakcijoje liko 12 narių.

Lietuvoje dar veikia Krikščionių demokratų sąjunga, kuriai Seimo atstovauja jos vadovas Kazys Bobelis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.