aA
Vienas Afrikos valstybės Svazilando senatorius sako, kad prezervatyvų trūkumas šalyje yra dievų bausmė. Jie esą baudžia už tai, kad jaunimas per daug mylisi. Asamblėja prapliupo juokais, kai Majahenkhaba Dlamini pasakė, kad šis trūkumas yra “paslėptas palaiminimas”, ir teigė, kad laikas kiekvienam pailsėti nuo sekso.
Condom
Ji pridūrė, kad didelė šalies jaunimo seksualinė energija gadina šalies įvaizdį. Manoma, kad apie 26 proc. svazilandiečių yra ŽIV nešiotojai.

Vyriausybės atstovai teigia, kad šalyje trūksta populiariausių prezervatyvų.

“Svazilandiečių problema yra ta, kad jie nori tam tikros rūšies užuot apsaugodami save su turimais”, sako Svazilando nacionalinės AIDS programos atstovė Beatrice Dlamini.

Praėjusį mėnesį senatorius Dlamini sukėlė diskusiją pasakęs, kad moksleivėms reikėtų uždrausti nešioti mini sijonėlius, nes jie “trukdo” mokytojams vyrams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.