aA
Pasak Seimo pirmininko atstovės spaudai pranešimo, penktadienį vykusiame pokalbyje K. Watanabe pasisakė už humanitarinių, kultūrinių bei ekonominių santykių plėtojimą.

"Reikia stiprinti tarpusavio ryšius, kurie atsiranda ir gilėja tik tuomet, kai vyksta tiesioginis dialogas tarp mūsų žmonių", pastebėjo Japonijos atstovas.

V. Landsbergis padėkojo už palankų Japonijos vyriausybės požiūrį į Lietuvą, dėmesį ir paramą kultūros institucijoms bei medicinos įstaigų aprūpinimą specialia technika.

Seimo pirmininkas teigiamai įvertino galimybę Lietuvos jaunuoliams vykti į "Tekančios saulės" šalį mokytis japonų kalbos ir prašė šias galimybes plėsti.

V. Landsbergio nuomone, Lietuvos švietimo sistemos darbuotojams būtų itin naudinga pasisemti kuo daugiau patirties iš kolegų japonų, kurių savita mokymo metodika plačiai žinoma.

Seimo vadovas paprašė priminti Japonijos vyriausybei, jog Lietuva jau yra pateikusi parengtus sutarčių dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo bei investicijų garantijų projektus. Šių sutarčių pasirašymas sudarytų galimybes ekonominio bendradarbiavimo plėtrai.

Japonijos pareigūnas p ažadėjo perduoti išsakytus pageidavimus bei mintis ir kartojo, jog Lietuva Japonijoje labai vertinama kaip nedidelė šalis, kuri drąsiai pareikalavo laisvės ir ją išsikovojo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.