aA
Jis pasiūlė įstatymų pataisas, kurios padėtų susekti kibernetinius nusikaltėlius ir žengti koja kojon su sparčiausiai augančia Amerikos nusikalstamumo rūšimi.

Pasak L. Freeho, 1998 metais FTB iškėlė 547 bylas dėl įsibrovimo į kompiuterius, o pernai šis skaičius išaugo daugiau kaip du kartus - iki 1 154 bylų. 1998 metais FTB uždarė 399 bylas, o pernai - 912.

"Trumpai tariant, nors mes žymiai padidinome savo pajėgumus kovoti su kibernetiniais įsilaužimais, problema auga dar sparčiau", sakė jis komisijai.

Kibernetinį pavojų dabar kelia tiek nepatenkinti bendrovių darbuotojai, tiek įsibrovėliai, įsilaužiantys į tinklus dėl malonumo arba finansinio pasipelnymo, tiek virusų kūrėjai.

Nusikaltėlių gaujos ir teroristinės organizacijos taip pat vis labiau naudojasi interneto technologija lėšoms rinkti, propagandai skleisti ir bendrauti vieni su kitais.

L. Freehas atsisakė pateikti smulkesnių žinių apie vasarį įvykusius įsilaužimus į tokius verslo tinklalapius, kaip "Yahoo!", "eBay" ir "Amazon.com", nes jie dar yra tiriami.

Tačiau jis sakė, kad tai - tik "ledkalnio viršūnėlė", ir pademonstravo, kaip lengva įvykdyti tokius nusikaltimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.