aA
Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) vienmandačių apygardų kandidatų sąraše įrašyta, kad R.Kurtinaitis keliamas Centro, o S.Jovaiša - Kėdainių apygardoje. Beje, šio sportininko varžovas būtų Kėdainių koncerno "Vikonda" prezidentas Viktoras Uspaskichas.

Konservatorių rinkimų štabo narys, Seimo kancleris Jurgis Razma aiškina, kad su Sporto departamento direktoriumi R.Kurtinaičiu dėl kandidatavimo "preliminarus susitarimas buvo", tačiau vėliau sportininkas savo ketinimų atsisakė. Pats R.Kurtinaitis LŽ sakė nenorįs, kad juo kas nors manipuliuotų, todėl kol kas politiką stebėsiąs iš tolo.

Pakels

S.Jovaiša paskutinį žodį turėtų pasakyti iki šios savaitės pabaigos, nes, pasak J.Razmos, "jis preliminariai yra sutikęs". "Manome, kad šis žmogus pakeltų dvasią mūsų šalininkams Kėdainiuose, nes jie iš tikrųjų jau prislėgti tos Uspaskicho įtakos ir vietinei žiniasklaidai, ir verslui, ir visoms kitoms gyvenimo sritims", - sakė J.Razma.

Konservatoriaus teigimu, prieš rugpjūčio 19 d. konferenciją su R.Kurtinaičiu susisiekti nepavyko, todėl buvo vadovaujamasi "preliminariu susitarimu". Pasak J.Razmos, praėjus kelioms dienoms po konferencijos, R.Kurtinaitis buvo susitikęs su Tėvynės sąjungos atstovais ir "labai draugiškai išsiskyrė".

Pyksta

Krepšininkas LŽ sakė ant konservatorių labiausiai supykęs dėl to, kad jo pavardė į sąrašą buvo įtraukta su juo nesuderinus. "Tai sužinau iš spaudos. Nesu įrankis ar daiktas, save gerbiu, nesu jokioje partijoje, niekam nepriklausau, kad galėtų mane žarstyti kaip nori", - teigė R.Kurtinaitis. Anot jo, konservatoriai negavo net preliminaraus jo pažado.

Konservatoriams jis buvo prasitaręs apie ketinimą kelti nepriklausomą kandidatūrą Panemunės vienmandatėje apygardoje, nes ten yra užaugęs, žino jos specifiką ir pažįsta beveik visus žmones. Tačiau konservatoriai siūlė jam kandidatuoti Kėdainiuose arba Centro apygardoje.

"Aš jiems pasakiau: ką galiu pasiūlyti Kėdainių rinkėjams? Ten Uspaskichas gali žmonėms pasiūlyti darbo vietas, nes 84 proc. jų yra sukūręs, o ne aš. Konservatoriai parodė, kaip mane gerbia, nes meta į apygardą nugalėti slibiną. Nesuprantu. Sakiau, kad turėtų savigarbos visai nekelti ten kandidatų. Tada sako, eisi į Centrą. Kodėl turiu eiti į Centrą?" - stebėjosi R.Kurtinaitis.

Galbūt

S.Jovaiša LŽ sakė neatmetąs galimybės kandidatuoti vienmandatėje apygardoje, tačiau tikslaus atsakymo konservatoriams dar nedavęs. Krepšininkas pripažino girdėjęs, kad jį ketinta įtraukti į konservatorių sąrašą daugiamandatėje apygardoje ir siūlyti jam 16 vietą. Tačiau vėliau "atsirado nepatenkintų" ir S.Jovaišos pavardė atsidūrė šiek tiek žemiau. Galiausiai jam pasiūlyta kandidatuoti vienmandatėje apygardoje.