aA
Spaudos konferencijoje trečiadienį jis informavo išsiuntęs kreipimąsi į prezidentą, Seimo pirmininką ir premjerą, kuriame reiškiamas susirūpinimas nepakankamu valdžios dėmesiu vaikams bei didėjančiu jaunimo nusikalstamumu.

A. Sakalui ypač didelį nerimą kelia narkomanijos plitimas tarp vaikų ir moksleivių. Anot jo, per pastaruosius 5 metus narkomanų Lietuvoje padaugėjo beveik 10 kartų, o alkoholį ir narkotines medžiagas pradeda vartoti vis jaunesni moksleiviai.

A. Sakalas supažindino su Vilniaus miesto Švietimo skyriaus užsakymu 30-tyje Vilniaus miesto vidurinių mokyklų atliktais tyrimais, kurie parodė, kad narkotikus vartoja beveik 20 proc. moksleivių.

Anot parlamentaro, moksleiviai jau yra išbandę hašišą ir marihuaną, amfetaminus, LSD, "kreką" bei kitus narkotikus. Nemažai moksleivių svaiginasi raminančiais ir migdančiais preparatais, toksinėmis medžiagomis.

Kreipimesi į valdžios atstovus prašoma įpareigoti Vidaus reikalų ministeriją radikaliai kovoti su narkotikų prekeiviais, kurie, A. Sakalo vertinimu, dabar nevaržomai dalina narkotikus mokyklose, moksleivių ir jaunimo sambūriuose.

Taip pat siūloma suteikti skubią, konkrečią ir nemokamą pagalbą vaikams ir jaunimui, kurie jau pateko narkotikų priklausomybėn, bei skubiai paruošti prevencinę programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.