aA
Transvestitai pasirodys per Sidnėjaus olimpinių žaidinių uždarymo ceremoniją. Ši žinia sukėlė didelį prieš gėjus nusistačiusių politikų ir kai kurių žiūrovų pyktį.
"Esu kategoriškai prieš, ir jei tai eis procesijos priešaky, aš atsisakysiu savo bilieto", sakė vienas supykęs pašnekovas, prisiskambinęs vietos radijo stočiai, pakartodamas daugelio kitų klausytojų nuomonę.

"Mes pirkome bilietus, galvodami, kad tai bus susiję su Australijos sportu ar kultūra, ir aš nenoriu mokėti už tokių dalykų peržiūrą", sakė kitas.

Olimpinių žaidynių ministras Michaelas Knightas patvirtino, kad transvestitai, vilkėdami filmo "Priscilla, Queen of the Desert" kostiumus kartu su kitais žinomų Australijos filmų atributais, dalyvaus žaidynių uždaryme. Vienas Krikščionių demokratų partijos narys išplūdo šį sprendimą, sakydamas, kad tai suterš atletų pasirodymą ir sudarys įspūdį, jog Australija yra "pasaulio homoseksualų sostinė".

M. Knight ir ceremonijos režisierius Ricas Birchas neigia, kad tai susiję su gėjų kultūros šlovinimu. "Tai yra Sidnėjaus gyvenimo dalis, patinka tai jiems ar ne, tai yra dalis Sidnėjaus", sakė R. Birch. Sidnėjus laikomas viena iš pasaulio gėjų sostinių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.