aA
Naktį Nepalo vakaruose esančiame atokiame Pandono kaime kilus susirėmimams, kurie laikomi kruviniausiu pastarojo meto incidentu Himalajų kalnų karalystėje, žuvo mažiausiai 66 maoistų sukilėliai ir 10 vyriausybinių pajėgų karių, sekmadienį pranešė armijos pareigūnas.
"Susirėmimai Kailalio rajono Pandono kaime kilo šeštadienio naktį ir tęsėsi iki sekmadienio ryto, - teigė pareigūnas, prašęs likti neįvardytas. - Susirėmimų vietoje buvo rasti šešiolikos sukilėlių kūnai, dar penkiasdešimt kitų kūnų rasta už penkiasdešimties metrų. Per susirėmimus žuvo dešimt saugumo pajėgų karių ir dar šešiolika buvo sužeista".

Nepriklausomi šaltiniai kol kas negalėjo patvirtinti žuvusiųjų skaičiaus.

Tačiau kitas pareigūnas, pulkininkas Ramsharanas Karki, atsakingas už rajoną, kuriame kilo susirėmimai, telefonu teigė, kad "Pandono kaime buvo rasta nuo šešiasdešimt iki septyniasdešimt (maoistų) kūnų".

"Mes dar nenusprendėme, ar turėtume surinkti sukilėlių kūnus, ar mums reikėtų tęsti operaciją prieš juos", - sakė jis.

Pastarasis susirėmimas yra didžiausias, kilęs po spalio 28 dienos, kai tarp maoistų ir vyriausybinių pajėgų baigėsi devynių parų laikinosios paliaubos, paskelbtos tam, kad žmonės galėtų taikiai atšvęsti hinduistų Dasaino šventę.

Kovomis, kurias sukilėliai pradėjo 1996 metais, siekiama panaikinti monarchiją ir feodalinę kastų sistemą bei 26 milijonus gyventojų turinčią vieną iš dešimties skurdžiausių pasaulio valstybių paversti "liaudies respublika".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.