aA
Europos Sąjunga (ES) daugiau neketina plėstis, mano estų politikas, Europos Parlamento (EP) Užsienio reikalų komisijos vicepirmininkas Toomas Henrikas Ilvesas.
Vyro akiniuse - ES vėliava, Europos Sąjunga, ES vėliava
Vyro akiniuse - ES vėliava
© Reuters/Scanpix
Šeštadienį laikraštyje "Postimees" paskelbtame interviu T.H.Ilvesas teigia, kad tai gali smarkiai pakenkti visuomeniniam Gruzijos ir Ukrainos vystymuisi.

"Europos Sąjunga į savo gretas dar gali priimti Bulgariją ir Rumuniją, nes joms jau buvo duotas konkretus pažadas, o ir derybos su jomis artėja prie pabaigos", - Taline rengiamos konferencijos apie politiką naujųjų ES kaimynų atžvilgiu išvakarėse sakė T.H.Ilvesas.

Pasak T.H.Ilveso, dėl Gruzijos ir Ukrainos narystės bloke ES neteikia ypatingų vilčių.

"Į šį klausimą ES žiūri taip: ką mes jiems galime duoti, kad tik jie nestotų, ir ką mes galime padaryti, kad tik jie neužgriūtų pas mus nelegaliai", - aiškino T.H.Ilvesas.

"Vienintelis būdas šias šalis paveikti, kad jos nevirstų nelegalios migracijos šaltiniu ir mafijos lizdu - motyvuoti jas visuomeniniams pokyčiams. Ir vienintelis būdas tai padaryti - suteikti joms vilties įstoti į ES", - pridūrė estų europarlamentaras.

Estijos užsienio reikalų ministerijos vicekanclerė Europos klausimais Riina Kionka sakė, kad nepriklausomai nuo to, kokie bus prezidento rinkimų Ukrainoje rezultatai, Estija laikysis nuomonės, jog ES svarbu išsaugoti ir plėtoti santykius su Kijevu, tuo pačiu nepamirštant ir Gruzijos bei Moldavijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.