aA
Jungtinių Valstijų kariuomenė sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos per didelę operaciją prieš Faludžos sukilėlių anklavą suėmė 1 450 asmenų. "Irako saugumo pajėgos ir daugiašalės pajėgos per operaciją "Al Fajr" Faludžos rajone sulaikė daugiau kaip 1 450 žmonių", - teigiama pareiškime.
JAV kariai, JAV pajėgos
JAV kariai
© EPA-ELTA
"Po to buvo paleista daugiau kaip 400 sulaikytųjų, nes nemanoma, kad jie būtų kovotojai", - teigė armija. Ji pridūrė, kad sekmadienį ketinama paleisti dar šimtą sulaikytųjų.

Išskyrus kai kuriuose Faludžos rajonuose tebeveikiančius kelis židinius, JAV ir Irako pajėgos palaužė kovotojų pasipriešinimą ir užbaigė didžiausią karinę operaciją pokario Irake, kurią pradėjo lapkričio 8 dieną.

Remiantis lapkričio 14 d. JAV armijos pateiktais skaičiais, mūšiuose buvo nukauta daugiau nei 1 200 sukilėlių. Iš viso karinė kampanija pareikalavo 51 jūrų pėstininko ir aštuonių irakiečių karių gyvybių.

Tačiau civilių aukų skaičius nežinomas.

Nors didžioji dauguma Faludžos gyventojų prieš puolimą pabėgo iš miesto, kai kurios šeimos nusprendė likti. Baiminamasi, kad per mūšius daugelis pasilikusių miestiečių žuvo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.