aA
Narkotinės medžiagos plinta ne tik per nelegalius pardavimo taškus, bet vis dažniau aptinkamos jaunimo pasilinksminimo vietose. Klubo „Global“ apsauga vakar sulaikė klaipėdietį, kuris įtariamas platinęs ekstazio narkotikus. Jo maišelyje rasta 41 rusvos spalvos tabletė.
Baras, alus, aludė, kavinė
Baras, alus, aludė, kavinė
© DELFI
Vakar naktį klubo apsaugos darbuotojai pastebėjo jaunuolį, kuris nesislapstydamas sudarinėjo kažkokius sandorius su baro lankytojais. Apsaugos darbuotojai suprato, kad vyksta prekyba narkotinėmis medžiagomis, ir neapsiriko: pas sulaikytą 17-metį Justiną B. buvo rasta tablečių. Jis perduotas policijai ir po apklausos dviem paroms uždarytas į areštinę.

Su kvaišalų platinimu kovojantys pareigūnai sakė, kad nuo Justino elgesio priklausys, ar bus prašoma teismo sankcijos ilgesniam įtariamojo sulaikymui.

Daugelyje uostamiesčio barų apsauga bendradarbiauja su policija, sulaiko įtartinus asmenis, užkirsdama kelius narkotikų platinimui jaunimo pasilinksminimo vietose.

Spalio pradžioje klube „Dada“ budintys saugos tarnybos „Argus“ apsaugininkai neįleido į vidų dviejų vaikinų, pas kuriuos rado narkotikų. Policijai buvo perduotas 22 metų Aurelijus D. norėjęs įnešti penkias baltas tabletes, kuriose įspaustos raidės AJ, ir į gabalėlį folijos suvyniotos augalinės žalios spalvos medžiagos. Kitą dieną 24 metų Alanas Č. į tą patį klubą bandė įnešti į cigaretę susuktų kvaišalų bei lankstinuką su narkotikais.